Om oss

IAAP Nordic är den nordiska avdelningen av den globala branschorganisationen IAAP, International Association of Accessibility Professionals. Det innebär att du får alla fördelar av en stor internationell organisation vad gäller kunskap och erfarenheter, samtidigt som du får möjlighet att samtala och lära av människor som arbetar i ett nordiskt sammanhang.

IAAP är för dig som arbetar med tillgänglighet där du har möjlighet att möta likasinnade, nätverka och lära dig av den internationella eliten på området. Syftet med IAAP är att definiera, främja och förbättra yrket tillgänglighetsexpert globalt genom nätverk, utbildning och certifiering.

IAAP är en medlemsstyrd demokratisk organisation som styrs av våra medlemmar genom ett globalt råd samt lokala kommittéer och råd. På global nivå är det FN-initiativet G3ict som driver organisationen.

IAAP Nordic omfattar de nordiska länderna Sverige, Norge, Finland och Danmark. Tanken är att erbjuda ledarskap, kunskapsutbyte, webbinarier och ett forum för diskussioner på de nordiska språken, med utgångspunkt i de nordiska ländernas förutsättningar och regelverk.

Medlemmar i den nordiska regionalavdelningen blir automatiskt medlemmar i den internationella organisationen.

IAAP internationella webbplats (engelsk text), öppnas i nytt fönster

IAAP stadgar (engelsk text), öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades: 6 juli 2022