Ansökningsprocessen

För att kunna certifiera dig behöver du först registrera dig. Registrering för en IAAP-certifiering sker i två steg. Först fyller du som kandidat i en ansökan för att verifiera att du är berättigad att examinera dig. IAAP:s certifieringsteam granskar ansökan och godkänner lämpliga kandidater som går vidare för att genomföra examinationen. Det kan ta 3-5 arbetsdagar. När ansökan är godkänd får du ett konto i IAAP:s certifieringsdatabas och instruktioner om hur du registrerar dig och betalar för din certifiering.

Steg 1. Ansökan

I det första steget fyller du som kandidat i en ansökan för att verifiera att du är berättigad att examinera dig. IAAP:s certifieringsteam granskar ansökan och godkänner lämpliga kandidater som går vidare för att genomföra examinationen. Det kan ta 3–5 arbetsdagar.

Ansök om certifiering (engelsk text), öppnas i nytt fönster

Steg 2. Registering, val av provlokal och betalning

När IAAP har godkänt din ansökan skickas registeringsdetaljer ut. Du får instruktioner för hur man skapar ett konto, väljer testcenter och betalar för sin examination på Krypterion Test Centers registreringssida.

Det finns möjlighet att skriva examinationen på flera testcenter i Norden. Det går även bra att genomföra examinationen privat eller hos specifika certifieringsombud om du har behov av hjälpmedel.

Deltagare som efterfrågar ett privat examinationstillfälle (private proctored exam) skickas till IAAP RegOnline för betalningsinformation.

Här hittar du hela listan på testcenter (engelsk text), öppnas i nytt fönster

Betalning

Examination på ett testcenter betalas via Krypterions webbplats vid registrering. För privata examinationstillfällen (privately proctored exams) går det bra att betala med kontokort. Organisationer som anmäler flera deltagare samtidigt har möjlighet att betala med faktura.

Kontakta certification@accessibilityassociation.org för gruppregistreringar eller om du har frågor kring certifiering.

Registreringsavgifter
CPACC: Medlem IAAP - $325
CPACC: Ej medlem IAAP - $425

WAS: Medlem IAAP - $375
WAS: Ej medlem IAAP- $475

Omprovsavgifter
Omprov CPACC: Medlem IAAP - $195
Omprov CPACC: Ej medlem IAAP- $255

Omprov WAS: Medlem IAAP - $215
Omprov WAS: Ej medlem IAAP- $275

Ett omprov behöver skrivas inom ett år från första provtillfället för att du ska kunna vara berättigad till det rabatterade priset.