Webinar 12. februar: UX i fokus

Temaet er UX og universell utforming. Vi skal se litt på hva du som UX-er kan bidra med for å gjøre brukeropplevelsen best mulig for alle brukere, og snakke litt om hvem som blir rammet hvis du gjør de feile valgene.

Hvorfor gjøre det vanskelig når du kan gjøre det lett?

Noe av det viktigste for en god brukeropplevelse er forutsigbar og konsekvent oppførsel. Hvorfor er det da så mange eksempler på uforutsigbare og inkonsekvente løsninger? Ofte er det veldig små grep som gir veldig stor effekt, og løfter brukeropplevelsen mange hakk. Vi skal se litt på hva du som UX-er kan bidra med for å gjøre brukeropplevelsen best mulig for alle brukere, og snakke litt om hvem som blir rammet hvis du gjør de feile valgene.

Dagens foreleser er Torbjørn Helland Solhaug. Torbjørn er utdannet sivilingeniør i teknisk design fra NTNU i Trondheim, og har jobbet med interaksjonsdesign og brukeropplevelse i snart ti år, i tillegg til noen år i andre deler av IT-bransjen. Han har spisskompetanse innen universell utforming etter å ha jobbet seks år hos Funka, og er nå tjeneste- og interaksjonsdesigner hos Bouvet i Oslo. Han motiveres av å lage løsninger som fungerer best mulig for flest mulig, ser muligheter der mange ser hindringer på veien mot et universelt utformet samfunn, men er samtidig opptatt av å få de små stegene til å telle. Torbjørn ser på universell utforming som en utvidelse av begrepet brukeropplevelse. Ved å integrere universell utforming i hele prosessen fra innsiktsfase og kravspesifikasjon, via konseptutvikling og designskisser til ferdig produkt er målsetningen hans å lage løsninger som krever minst mulig av brukeren, uavhengig av funksjonsevne.

Tid: 12 Februar 14:00-15:00
Sted: Webinar via Adobe Connect

Webinaret vil bli gjennomført på norsk. Du melder deg på ved å sende en epost til frida.sandberg@iaapnordic.org. Webinaret er gratis for alle som er eller blir medlem av IAAP Nordic. For ikke-medlemmer er kostnaden 500 kr.

Hjertelig velkommen!