Vår Bryssel-konferens blev en stor succé!

För första gången i Europa arrangerade IAAP och G3ict en konferens om lagstiftning och standarder inom webbtillgänglighet. Rummet var fyllt till sista stol av deltagare från 15 olika länder.

Precis i rätt tid, när den Europeiska tillgänglighetslagen ser ut att bli verklighet och i samma vecka som vi firar den Europeiska funktionshinderdagen, genomförde IAAP Europe ett välbesökt evenemang med talare från EU-kommissionen och parlamentet samt välrenommerade experter. 

- Det var väldigt lyckat och kul att se så många av våra nordiska medlemmar i publiken, säger Frida Sandberg, projekledare för IAAP Nordic. Våra kolleger från den brittiska lokalavdelningen deltog också. Det är tydligt att det finns mycket intresse för IAAP i hela Europa så det skulle inte förvåna mig om vi snart får fler lokalavdelningar.

Programmet varvade policy, standardisering och praktiska exempel och nästan alla presentationer finns uppladdade att ta del av för dig som inte kunde komma till konferensen. Det som inte finns att ta del av är Inmaculada Placencia Porreros presentation om den kommande Europeiska Tillgänglighetslagen, eftersom den information hon gav live fortfarande är under förhandling och därmed hemlig.

- Lite kul är det att tillgänglighetsområdet är så hett att talarna från kommissionen utlyser fotoförbud, fortsätter Frida Sandberg. Det känns verkligen att våra frågor är viktiga! Det kommer att finnas mer detaljer att ta del av så snart lagen röstats igenom i EU-parlamentet.

Det här var det första eventet IAAP arrangerar på europeisk mark. Baserat på den stora succén räknar vi med att konferensen kommer att bli återkommande.

Presentationer från konferensen hittar du här