God jul och gott nytt år!

Tack till alla som har valt att bli medlemmar under 2018. Vi har tredubblat antalet medlemmar i de nordiska länderna under det här första året och vi ser fram emot ett spännande 2019. Vill du bli medlem? Ta kontakt med oss så berättar vi mer.

Stort intresse för certifieringen

Vi märker att fler och fler visar intresse för certifieringen och i Norge börjar certifikat efterfrågas i upphandlingar, bland annat av Norsk Helsenett. Det är en intressant utveckling som vi ser fram emot att följa. Nästa certifieringsomgång startar den 14 januari. Ta chansen och certifiera dig och få ett kvitto på din kompetens! Har du frågor om certifieringen, kontakta Frida Sandberg.

Handelsbanken ny lokal grundare

Ytterligare en lokal grundare har anslutit sig, den här gången är det Svenska Handelsbanken som beslutat sig för att gå i bräschen för tillgänglighet inom finanssektorn. Utöver sitt engagemang inom IAAP satsar Handelsbanken bland annat på att utbilda hela sitt test-team. Vi hoppas att de vill dela med sig av sina erfarenheter till övriga medlemmar längre fram. Välkomna!

Webbinarier

Den 12 februari är det dags för nästa webbinarium, Torbjørn Helland Solhaug från Bouvet i Norge kommer att tala om UX och tillgänglighet och hur du som arbetar som UX-designer (eller bara är intresserad av ämnet) med små medel kan skapa bästa möjliga användarupplevelse för så många som möjligt. Det är kostnadsfritt för dig som är medlem i IAAP Nordic. Passa på och anmäl dig för att ta del av detta unika webbinarium.

Webinar 12. Februar: UX i fokus, på norska

Web Accessibility in higher education
En av IAAP Nordics många spännande aktiviteter är ett projekt för att se till att webbtillgänglighet blir en del av utbildningsprogram och läroplaner på högskolor och universitet. Projektets första externa workshop hölls i Oslo på OsloMet storbyuniversitetet med runt 50 deltagare från hela den norska universitetsvärlden.  Nästa steg i vårt viktiga projekt är en kartläggning av status vad gäller utbildning i tillgänglighet. Hjälp oss gärna att nå ut till rätt kompetenser inom högre utbildning – det är bara så vi kan säkerställa att nästa generations IT-proffs lär sig tillgänglighet redan under sin utbildning. Följ gärna projektets aktiviteter på webbplatsen.

Web accessibility in Higher Education, på engelska

Conference on European Web Accessibility Regulations

För första gången någonsin genomförde IAAP ett stort internationellt event i Europa. Fokus var på policy och lagstiftning och vi hade äran att presentera några av EU:s mest välrenommerade talare, bland annat från EU-parlamentet och kommissionen. Eventet var både välbesökt och populärt så vi ser fram emot att arrangera fler liknande evenemang. Kul att se flera ifrån IAAP Nordic på plats i Bryssel.

Presentationer, på engelska

Certifiering upphandling

Det är vid inköp och leverans av kompetens och system som nivån på tillgänglighet verkligen påverkas. Både hos upphandlare som ställer krav och hos leverantörer som svarar på upphandlingen. Därför fokuserar IAAP på att utveckla en certifiering kring upphandling. Vi vänder oss till upphandlare inom både offentlig och privat sektor och nu har du chansen att bidra till innehållet! Svara på några enkla frågor senast 19 december.

Till enkät, på engelska

Hoppas att du får en härlig julledighet och på återseende i början av nästa år!